Coronavirus_covid-19_wat_doet_een_illusionist

Coronavirus wat nu als illusionist Blog#5

Coronavirus wat nu?

Donderdagmiddag 12 maart verbied minister president Mark Rutte evenementen voor 100 personen en meer.  Deze avond heb ik een illusieshow en table magic staan. Na overleg met de opdrachtgever reis ik af naar de locatie. Omdat er veel afmeldingen zijn, zullen er minder gasten zijn dan de max van 100. Deze avond is voor mij en de rest van Nederland het begin van een rare en enge tijd.

 

Aangekomen op de locatie en speel klaar, past de opdrachtgever het programma aan en vervalt mijn illusie podium optreden. Ik hoef alleen wat table magic te vertonen. Ondanks alles een leuke avond gehad en de opdrachtgever was tevreden en had genoten van mijn aandeel van de avond. Door het besluit van het cabinet drie dagen later gaat alles in het land op slot. Iedereen moet thuis werken, scholen, theaters en restaurants gaan dicht, evenementen worden verboden, De voetbal competitie, Eurovisie song festival, Olympische spelen en de formule 1 grand prix worden allemaal verschoven. Het coronavirus – Covid-19 zorgt ervoor dat Nederland en de rest van de wereld drastische maatregelen neemt om verdere verspreiding van het corona virus af te remmen.

De gevolgen voor mijn illusieshow

Dit heeft voor iedereen grote gevolgen. Voor mij als illusionist en mijn bedrijf natuurlijk ook. Het belangrijkste is dat iedereen thuis blijft en doet wat de overheid vraagt. Dit heeft voor mij als gevolg dat alles stil komt te liggen. Al mijn optredens worden door de opdrachtgevers geannuleerd of verplaatst. Mijn agenda is van het ene op het andere moment compleet leeg tot september van dit jaar. Dat betekend dat alle afspraken voor o.a. de opnames van mijn online serie Behind the Magic ook voorlopig niet door gaan. Ik kan voorlopig geen nieuwe afleveringen opnemen en dus ook niet iedere 14 dagen hier plaatsen. Ik zal de komende tijd noodgedwongen over gaan op bloggen in plaats van vloggen.

Toch gaat het goochelen en entertainen gewoon door.

Dat heel Nederland thuis moet blijven van wegen het coronavirus betekend niet dat ik niets doe. Ik kreeg een telefoontje van Bart Bosch. De presentator, zanger, stemacteur en winnaar van het TVprogramma Showmasters (1990) ken ik al heel erg lang. Bart Bosch is niet alleen ambassadeur van Stichting Gilat maar ook creatief directeur. Hij is verantwoordelijk voor het programmeren en produceren van wekelijks entertainment voor ernstig zieke kinderen in het VUmc, Emma Kinderziekenhuis AMC, Het Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam en het Maxima Centrum Utrecht. Entertainment voor kinderen in die ziekenhuizen is zeer belangrijk. Even uit de dagelijkse sleur en afleiding van hun ziekte. De stichting Gilat heeft ook theaters in de ziekenhuizen waar wekelijks activiteiten zijn. Door Covid-19 is dit nu ook niet meer mogelijk. Bart Bosch heeft meteen het live entertainment vertaald naar de situatie waar we allemaal nu in zitten. Hij is meteen een YouTube programma rond de karakters van het ziekenhuis theater begonnen. Max en Jet Online is de titel van het programma dat iedere week online komt en waar ik als afsluiting een onderdeel in heb. Bart vroeg mij als illusionist om vanuit huis video`s te maken met mijn telefoon. In die video`s leg ik goocheltrucs uit, zoals ik voor mijn lijn goocheltrucs al doe. Winfried master illusionist is een vast onderdeel in het programma waarin allemaal bekende kinderhelden zoals Ernst Bobby en de rest en Dirk Scheele hun bijdrage leveren vanuit hun eigen huis. Ik ben er enorm trots op dat Bart me vroeg en ik in deze situatie toch een bijdrage kan leveren aan het entertainment voor deze kinderen.

Bekijk hier een aflevering 1.

Bekijk hier een aflevering 2.

Blijf allemaal thuis en zorg voor elkaar! Dan hoop ik iedereen snel weer te zien bij één van mijn optredens in het land als dit weer mogelijk is!

Deel deze pagina