hans-kazan-de-bekendste-goochelaar-met-winfried-master-illusionist

Mijn Held Hans Kazan krijgt erkenning die hij verdient VLOG#80

Hans Kazan de bekenste Nederlandse goochelaar Vlog#80

Wat de meeste mensen niet weten is dat ik in de wereld van de goochelkunst terecht ben gekomen door Hans Kazan. Ik keek net als de rest van Nederland naar het populaire televisieprogramma “Ren je rot”. Na dat ik alle goocheltrucs uit de goocheldozen die ik bezat onder de knie had en uit de bibliotheek alle goochelboeken had doorgelezen was het Hans Kazan die me in de professionele goochelwereld bracht.

Zonder Hans Kazan op TV was ik geen illusionist.

Je weet nooit hoe het leven loopt en hoe ik mijn passie voor magie dan was gevolgd. Maar toen ik verder wilde en niet meer mogelijkheden had om me verder te ontwikkelen met goochelen, besloot mijn vader om heel brutaal de redactie van het televisieprogramma “Ren je rot” te bellen. Hij kreeg uiteindelijk de presentator van het programma Martin Brosius aan de lijn. Deze beroemdheid van de kindertelevisie kende Richard Ross. Deze man was tweemaal wereldkampioen en had het Magic Art Center wist hij. Hier kwamen alle goochelaars bij elkaar. Martin Brosius gaf het telefoonnummer en zo kwam ik in de goochelwereld terecht. Als Hans Kazan niet iedere week op televisie kwam was mijn vader misschien wel nooit terecht gekomen bij het Magic Art Center.

Hoe kwam Hans Kazan op televisie?

In het gesprek praat Hans Kazan met illusionist Winfried. Ze kennen elkaar al vanaf het prille begin dat master illusionist Winfried op het podium stond. Toen hij in 1987 Nederlands Junioren kampioen werd interviewde de groot meester Kazan me op 9-jarige leeftijd. Ik stond op een stoel naast Hans Kazan. Een eerste ontmoeting die we alle twee nog goed kunnen herinneren. Samen praten we over de rijke carrière van Hans Kazan in de wereld van het entertainment en de goochelkunst. Zo vertelt Hans Kazan hoe hij ooit op het idee kwam om op televisie goocheltrucjes te gaan uitleggen. Dat Hans Kazan voor hele generaties van goochelaar belangrijk is geweest is wel duidelijk. Zo ontving Hans Kazan de Gouden Speld van de N.M.U. (Nederlands Magische Unie), een soort KNVB van de voetbal maar dan voor de goochelkunst. Dit is een hoge onderscheiding voor mensen die van grote betekenis zijn geweest voor de Nederlandse goochelkunst. Tevens ontving de man die alles kan van International Brotherhood of Magicians de Fred Kaps Award. Kortom na een enorme lange carrière krijgt Hans Kazan eindelijk van de goochelwereld erkenning en dat is meer dan verdient.

GOOCHELSERIE BEHIND THE MAGIC NU MET HANS KAZAN

Bekijk nu mijn onlineserie waarin ik op pad ga en alles laat zien wat er in de goochelwereld gebeurt. Deze week dus met mijn grote held en collega Hans Kazan. Neem de moeite om dit mooie en open gesprek te bekijken met de groot meester in de hoofdrol.

Voor meer informatie over master illusionist Winfried neem contact met ons op!

Deel deze pagina