Historie_van_de_magie_illusionist_goochelaars_geschedenis_master_illusionist_winfried

Historie van de magie Vlog#73

De magie heeft een rijke historie Vlog#73

Voor deze aflevering van Behind the Magic is illusionist Winfried afgereisd naar België. Naar Gent om precies te zijn. Midden in het centrum van deze historische stad ligt in een klein steegje House of Mysteries verborgen. Dit is het mekka van de Belgische goochelkunst. De locatie waar veel magische evenementen worden gehouden ademt een mysterieuze sfeer. Op deze unieke locatie wordt het goochelevenement, historie van de magie gehouden.

In deze derde editie alweer van een bijzonder evenement waar verspreid over de dag vele sprekers uit België en Nederland de bezoekers mooie verhalen gaan vertellen over de geschiedenis van de goochelkunst. Master illusionist Winfried spreekt met één van de organisatoren Kobe van Herwegen.  Hij verteld wat er allemaal staat te gebeuren. Zo zullen Christ van Herwegen, Ruben de Somer, Nikolaas Martens, Steffen Taut, Ditmar Bollaert en vele anderen een lezing geven. In de wandelgangen komt illusionist Winfried de enige Nederlandse spreker van de dag tegen Flip Hallema. Samen kletsen ze kort over zijn voordracht over de Bamberg dynastie. De geliefde goochelaars die van 1760 tot 1974 hun goochelkunsten vertoonde vele generaties lang. Flip geeft een betere kijk op deze familie die erin slaagde in Amerika groot te worden. Guest of honor, Gunther Guinée spreekt ook kort met master illusionist Winfried over wat dit inhoud. Na zijn beroemde voorgangers Joe Alcatraz en Aaron Crow is het nu de eer aan hem. Het publiek zal hem beter leren kennen door middel van een Q & A.

Tot slot zal Winfried naast de prachtige zaal, een spiegeltent waar de lezingen worden gehouden ook het magic museum bezoeken die in House of Mysteries is gevestigd. Een bijzonder evenement in de wereld van de magie. België is zo actief bezig met de geschiedenis van het goochelen. Daar zouden we in Nederland wel een voorbeeld aan kunnen nemen. Kijk snel naar deze aflevering en beleef het mee. Behind the Magic is er voor de hobby goochelaar, de professional en voor iedereen die van goochelen houden.

Deel deze pagina