HOUDINI EEN LEGENDE TOT OP DE DAG VAN VANDAAG #87

Miniserie over het leven van Houdini#87

Houdini is een tweedelige mini serie over het leven van deze beroemde ontsnappingskunstenaar. Deze voor een Emmy genomineerde miniserie gaat over het complexe leven van illusionist Houdini, die de wereld in de ban hield met zijn levensgevaarlijke ontsnappingen. De Serie die in première ging in September 2014 en gemaakt werd voor History Channel werd geschreven door Nicolas Meyer. Met in de hoofdrol van Harry Houdini de beroemde acteur Adrien Brody.

Deze serie is nu te streamen op ViaPlay. Houdini wordt gevolgd in zijn leven, je ziet hoe hij van een gewone goochelaar zich ontwikkelt tot een legende die tot op de dag van vandaag nog steeds tot de verbeelding spreekt. Zo zie je hoe hij zijn carrière ontwikkelde tot een spraakmakende ontsnappingskunstenaar. Ook laat de serie zien hoe hij enkele acts uitvoerde en wat de magische geheimen zijn van die act.

 

Hoe werd Harry Houdini beroemd?

De in Hongarije geboren Erich Weiss verhuisde met zijn familie op vier jarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Toen hij op dertienjarige leeftijd verhuisde naar New York begon hij als circusartiest en goochelaar. Hij koos Houdini als artiestennaam als eerbetoon aan de Franse goochelaar Robert Houdin. Na dat hij samen met zijn echtgenote Bess jarenlang rondreisde als een niet zo succesvolle goochelaar brak hij door in 1899 toen hij meer aandacht besteedde aan ontsnappen uit handboeien. Omdat het publiek meestal aannam dat de gebruikte boeien geprepareerd waren, maakte die prestatie tot dan toe weinig indruk. In een serie publiciteitsstunts ontsnapte Houdini echter uit politiecellen en uit politiehandboeken door deskundigen aangebracht. Het leverde hem naamsbekendheid op, vooral toen theateragent Martin Beck zich met zijn carrière bemoeide. Beck stelde Houdini in staat om op te treden in de twee ketens van variététheaters die de top van het genre in Amerika vertegenwoordigden:

Tijdens de Europese tournee die in 1900 begon, groeide Houdini uit tot de legende die hij tot ver na zijn dood zou blijven. Hij trad zelfs op in Nederland. Houdini overleed op 52-jarige leeftijd aan een verwaarloosde blindedamontsteking. Lange tijd werd verondersteld dat dit een gevolg was van een aantal stompen in zijn maag, die hij kort voor zijn dood toestond om te laten zien hoe sterk zijn buikspieren waren. Medici zijn het er echter over eens dat een appendicitis nooit door dergelijke externe factoren kan worden veroorzaakt. In 1926 bestonden nog geen antibiotica. Zijn ontstoken blindedarm hoewel operatief verwijderd, had een infectie veroorzaakt, die men niet kon bestrijden. Men probeerde dat door zijn buikholte te spoelen met een zoutoplossing, maar tevergeefs

Beroemdste goochelaar of illusionist allertijden.

Deze aflevering van de onlineserie Behind the Magic staat dus in het teken van deze grote en beroemde goochelaar, illusionist en ontsnappingskunstenaar. Hij heeft de basis gelegd voor de moderne magie en alle bekende en beroemde goochelaars en illusionisten van deze tijd. Zij maakte gebruik van de manier van publiciteit die Houdini eigenlijk heeft uitgevonden. Bekijk deze mooie miniserie over het leven van Houdini op een regenachtig weekend!

Een goochelaar of illusionist op uw evenement? Informeer naar de mogelijkheden!

Deel deze pagina