Podcast voor de Nederlandse goochelaar VLOG#82

Magische podcast razend populair. #82

De podcast is in de afgelopen tijd razend populair geworden. Vele Nederlanders zijn geabonneerd op een podcast en genieten daar van wanneer het hun uit komt. Elk thema of onderwerp heeft zijn eigen podcastserie gekregen. Het werd dus tijd dat er ook een Nederlandstalige podcast over goochelen zou komen. In deze aflevering praat master illusionist Winfried met goochelaar Wessel Kort over hoe het idee voor een Nederlandstalige podcast over goochelen is ontstaan.

 

Wat is eigenlijk een podcast?

Een podcast is een programma dat in digitaal formaat beschikbaar wordt gesteld om te downloaden via internet. Een reeks digitale audio- of videobestanden die een gebruiker kan downloaden naar een persoonlijk apparaat om ernaar te luisteren op een tijdstip naar keuze. Streaming-applicaties en podcasting-services bieden een handige en geïntegreerde manier om een ​​persoonlijke consumptiewachtrij te beheren op veel podcastbronnen en afspeelapparaten. Er bestaan ​​ook podcast-zoekmachines, waarmee gebruikers podcastafleveringen kunnen vinden en delen.

Een podcastserie bevat meestal een of meer terugkerende presentatoren die een discussie voeren over een bepaald onderwerp of een actuele gebeurtenis. Discussie en inhoud binnen een podcast kunnen variëren van zorgvuldig gescript tot volledig geïmproviseerd. Podcasts combineren uitgebreide en artistieke geluidsproductie met thematische zorgen, variërend van wetenschappelijk onderzoek tot levensechte journalistiek. Veel podcastseries bieden een bijbehorende website met links en shownotities, gastbiografieën, transcripties, aanvullende bronnen, commentaar en zelfs een community forum dat gewijd is aan het bespreken van de inhoud van de show.

Waarom is een podcast over goochelen zo populair?

De kosten voor de consument zijn laag, met veel podcasts die gratis kunnen worden gedownload. Sommige worden onderschreven door bedrijven of gesponsord en inbegrepen van commerciële advertenties. In andere gevallen kan een podcast een zakelijke onderneming zijn die wordt ondersteund door een combinatie van een betaald abonnementsmodel, reclame of product dat na verkoop wordt geleverd. De belangrijkste reden is dat podcastcontent vaak gratis is het laagdrempelig is. Over alle onderwerpen en voor elke community is er een podcast. Dit is ook de reden dat voor de Nederlandse goochelaar er een podcast te vinden is.

Master illusionist Winfried ging op onderzoek uit.

Het is weer woensdag en alweer 14 dagen geleden dat de laatst nieuwe aflevering van het enige magische YouTube programma is weer online kwam. Dus daarom vandaag weer een nieuwe aflevering van Behind the Magic. Master illusionist Winfried reist naar Tilburg om te praten met de man achter de podcast die gericht is op de Nederlandse goochelkunst. Samen met goochelaar Wessel Kort praat hij over deze podcast. Ga er maar weer lekker voor zitten en geniet van deze aflevering van Behind the Magic aflevering 82 alweer.

 

Voor meer informatie over master illusionist Winfried neem contact met ons op!

Deel deze pagina