Siegfried_&_Roy_masters_of_the_impossible_illusionist_winfried

Grondleggers van het illusionisme van nu Vlog#75

Influencers in Magic Vlog#75

Iedereen heeft voorbeelden in het leven. Op mijn vakgebied als illusionist heb ik die zeker ook. Siegfried & Roy samen met David Copperfield zijn voor mij voorbeelden. Eigenlijk veel meer dan dat, ze zijn mijn idolen. Als klein jongetje heb ik de videobanden grijs gedraaid tot ze soms door de videorecorder werden opgevreten en niet meer afspeelde. Ik had dan via, via gehoord dat er een show werd uitgezonden op een televisiezender in het buitenland. Deze shows nam ik dan op en keek ik ontelbaar vaak.

Siegfried & Roy de beroemdste illusionisten in Las Vegas

Het illusionistenduo komt eigenlijk officieel uit Duitsland en leerde elkaar kennen op een cruiseschip. Siegfried (1939) als een goochelaar en Roy (1944) als steward. Roy had van jongs af aan al een speciale band met roofdieren. Hij groeide er mee op. Roy had toen hij Siegfried leerde kennen een speciaal roofdier als huisgenoot, namelijk een cheeta. De twee illusionisten begonnen samen een act en betrokken de cheeta in hun show, waardoor ze duidelijk anders waren dan de rest van de goochelaars en illusionisten. Ze ontwikkelde hun illusieacts verder door in de jaren 70 en maakte van dat ene roofdier in de show hun handels merk. Al snel volgde er tijgers, panters, leeuwen andere exotische dieren, zelfs een olifant. Traden vast op in een show op de strip van Las Vegas en maakte samen met Elvis Presley, Frank Sinatra de vele hotels en casino`s deze stad in de woestijn tot de place to be!

Top illusionisten Siegfried en Roy overleden alle 2 binnen 1 jaar

Dit illusionistenduo zijn voor mij samen met David Copperfield en Doug Henning de grondleggers van het illusionisme zoals we dat nu kennen. Als je de laatste show van Siegfried & Roy in het Mirage hotel bekijkt die stopte in 2003, is het een show die na 18 jaar nog steeds van nu is. Cirque du Soleil is er niets bij. Tevens hebben ze zich ingezet voor het behoud en fokken van de zeldzame witte tijger die met uitsterven bedreigd wordt. Hun fokprogramma heeft 5 snow white tijgers en 27 witte tijgers opgeleverd. Deze mannen zijn ook in Amerika helden. Met een eigen ster op de Hollywood walk of fame zijn er 2 grootheden overleden. Roy Horn op 8 mei 2020 en Siegfried Fischbacher op 13 januari 2021 dit jaar. In deze aflevering van mijn online serie “Behind the Magic” een eerbetoon aan mijn idolen uit de wereld van magie. Eén van de beste en creatieve illusionisten die geleefd hebben!

Deel deze pagina