nieuw-boek_the-art-of-traditional-streetmagic_master-illusionist

Boek the art of traditional streetmagic VLOG#76

Streetmagic fenomeen Vlog#76

Illusionist Winfried draait al 37 jaar mee in de goochelwereld en heeft in die tijd veel mensen leren kennen. “Ik ken John Anders ook al zo lang” zegt hij. Master illusionist Winfried kwam uit dezelfde regio. “In die tijd zag ik hem al regelmatig optreden op de boulevard van Scheveningen en hij werd op een bepaald moment ook een plaats genoot in Zoetermeer,” herhaald de illusionist. Het is dan ook leuk om hem nu ook aan jullie te kunnen voorstellen. Er zijn in Nederland maar weinig echte straatgoochelaars, maar de John Anders is een fenomeen.

Streetmagic is straatgoochelen

Als je aan mensen vraagt wat streetmagic is, zeggen ze meteen dat ze dat van TV kennen. Dat een goochelaar op straat hulp vraagt en voor de ogen van die voorbijgangers er een onnavolgbare truc laat zien. Helaas is dit geen streetmagic maar eigenlijk close up goochelen. Straat goochelen is een groep mensen om je heen verzamelen en dan optreden midden op straat. Het grote publiek heeft een verkeerd beeld gekregen bij streetmagic. Net als een illusionist eigenlijk. Winfried ondervindt ook vaak dat het publiek een goochelaar ook ziet als illusionist. Terwijl een illusionist eigenlijk grote en spectaculaire acts vertoond. Als je zegt straatgoochelaar dan zeg je John Anders. Hij vond het dan ook tijd om wat routines, tips en tricks te delen met iedereen die interesse heeft in het goochelen op straat, streetmagic dus!

 

The art of traditional streetmagic

John Anders heeft zijn sporen ruimschoots verdient als straatartiest. Door zijn jarenlange ervaring besloot hij er een boek over te schrijven Het boek kreeg de titel “The art of traditional streetmagic” en zal binnenkort verschijnen in de winkels. In zijn nieuwe aflevering van Behind the Magic stapte illusionist Winfried in de auto en ging op bezoek bij John Anders in Berkel en Rodenrijs. Op de bank geeft John Anders zijn visie en verteld alles over het boek

Deel deze pagina