Carnaval_illusionist_entertainment_kindershow_prins_carnaval

Het carnaval gaat bijna beginnen! Blog#4

Verrassend entertainment met carnaval?

Nog een paar dagen en het carnaval barst weer los. Wat is carnaval eigenlijk? Van oorsprong een gekerstend heidens volksfeest. Het valt binnen de christelijke traditie op de zondag, maandag en dinsdag direct voorafgaand aan de vastentijd van 40 dagen. Bij uitstek het feest van zotheid, spot en uitbundigheid. Inmiddels is het in verschillende Noord-Brabantse steden en dorpen een gebruik om carnaval op carnavalsvrijdag te openen. Op Aswoensdag wordt carnaval afgesloten, maar de tradities verschillen per regio. In Limburg wordt carnaval ook wel vasteloavend genoemd, vernoemd naar de vastentijd. Het Limburgs carnaval is meer verwant aan het Venetiaans carnaval. Carnaval is een grote traditie en wordt gevierd door heel het land. Bekend is dat het door bijna de hele bevolking gevierd wordt beneden de rivieren.

Zoekt u carnaval entertainment?

Wilt u voor de kinderen een kindercarnaval organiseren? Buiten de bekende DJ met de carnaval krakers is een carnavalvereniging of zalencentrum vaak opzoek naar ander entertainment om de kinderen te vermaken. Vaak wordt er dan gekozen voor een goochelaar of clown. In deze tijd zijn kinderen veel gewend door de televisie en het internet. Wat perfect aansluit bij de kinderen en hun beleving is een moderne kindershow. Dan  kan mijn illusie kindershow “Illusion 4 Kids” een perfecte show zijn. Omdat deze kindershow ook geweldig is voor volwassenen en familie`s boekt u iets dat iedereen aanspreekt. Informeer eens naar de mogelijkheden.

Bekendmaking van de nieuwe Prins Carnaval.

Prins carnaval  is een gekozen ceremoniemeester, die voorafgaand aan en tijdens carnaval een belangrijke rol speelt binnen de plaats of carnavalsvereniging waar hij Prins van is. Vanwege de betekenis van het getal elf als het gekkengetal wordt de nieuwe Prins in een aantal plaatsen op of rond elf november (de elfde van de elfde) gekozen. Meestal is het iemand die in het verleden al actief in het plaatselijke carnavalsleven is geweest.

In principe heeft iedere carnavalsvereniging of plaats waar carnaval gevierd wordt een eigen Prins. Tot aan het moment van de officiële bekendmaking (proclamatie) is dit het grootste geheim van de stad. Het is een sport geworden onder de bevolking om vooraf te raden en te gokken wie de nieuwe Prins gaat worden. Vaak wordt er op een ludieke manier de Prins gepresenteerd. Master illusionist Winfried kan u hierbij helpen. Het is mogelijk om de nieuwe Prins carnaval te laten verschijnen tijdens de bekendmaking. Op een spectaculaire manier door middel van een illusieshow kan de bekendmaking een bijzondere invulling zijn. Deze shows worden na een gesprek op maat ontwikkeld. Betover uw gasten met een magisch optreden. De Prins wordt bijgestaan door de raad van elf, maar vaak ook door een Prinses, een hofnar, een minister, een of meer adjudanten, hofdames of een page. In het verleden heeft Winfried zelfs de raad van elf late verschijnen!

Dus voor bijzonder en origineel entertainment tijdens uw carnaval evenementen moet u illusionist Winfried boeken. Wij adviseren u graag!

Deel deze pagina