Vragen over mijn succesvolle carrière Blog#1

De 2 meest gestelde vragen over mijn carrière als top illusionist.

In de afgelopen periode plaatste ik hier iedere 14 dagen een vlog. Het is nu vakantie en ben ik tijdelijk gestopt met de vlogs. Eind september begin ik daar weer mee en kan je mijn belevenissen als professionele top illusionist gewoon weer volgen. Ik praat dan met de beste goochelaars en bekendste illusionisten. Tot die tijd plaats ik hier enkele blogs.

In mijn eerste blog wil ik de meest gestelde vragen die mensen aan mij stellen met jullie delen. De twee meest gestelde vragen zijn; “Hoe doe je dat?” en “Hoe ben je begonnen met goochelen”. Op de eerste vraag kom ik aan het eind terug. Ik begin met de tweede vraag.

De meesten goochelaars en illusionisten zijn begonnen met een goocheldoos. Ik ook. Op mijn 4e verjaardag kreeg ik een goocheldoos en mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld. Ik wilde deze goocheltrucs leren en familie, vrienden en bekende verbazen met die goocheltrucs. Vanaf dit moment werd het goochelen mijn leven. Iedere dag was ik bezig met goochelen uit die goocheldoos en wist ik het zeker, ik wilde goochelaar en later illusionist worden. Toen ik al die trucs kon, volgde er nog enkele goocheldozen en iets later ging ik naar de bibliotheek om boeken te lenen waar goocheltrucs werden uitgelegd. Vanaf mijn 6e jaar mocht ik een hobby kiezen en je raad het al, ik wilde goochelen. Op dat moment was het programma Ren je Rot van Martin Brozius op televisie. Als gast was de bekende goochelaar Hans Kazan altijd te zien en hij leerde de kijkers goocheltrucs. Mijn vader belde de redactie van het programma en kreeg Martin Brozius zelf uiteindelijk aan de lijn. Hij vertelde dat net het Magic Art Center in Bennebroek geopend was door Richard Ross. Misschien dat die ons verder kon helpen. Uiteindelijk zijn we daarnaartoe gegaan en is de tweevoudig wereldkampioen Richard Ross begonnen met mij te coachen. Op mijn 9e werd ik voor de eerste keer Nederlands kampioen. Op mijn 10e trad ik op tijdens het FISM (wereldcongres voor goochelaars), vanaf dat moment werd ik gescout voor shows in veel verschillende landen over de hele wereld. Dat balletje is gaan rollen en is ontspoord op een positieve manier. Ik heb de meest waanzinnige dingen mogen doen en ben op de meest bijzondere plaatsten geweest.

Die eerste goocheldoos, mijn ouders die me altijd hebben gesteund bij mijn fascinatie voor goochelen en Richard Ross vormden de basis van mijn passie voor het goochelen en het creëren van illusies. Ik ben ook heel dankbaar dat ik daardoor illusionist ben geworden en de hele wereld over reis, zodat iedereen mijn magie kan zien en een bijzonder leven kan en mag leiden. Waarschijnlijk is die tweede vraag beantwoord. Maar die eerste vraag “Hoe doe je dat?” Die is een stuk moeilijker te beantwoorden. Want mijn illusieshows moeten magisch blijven. Maar wat de meeste opdrachtgevers en mijn publiek zeggen; Hoe hij dat doet? Heel goed!

Deel deze pagina