historie_van_de_magie_illusionist_goochelaars_geschiedenis_master_illusionist_Winfried

Weet u wat een illusionist is? Blog#2

Wat is een illusionist?

Veel opdrachtgevers of bezoekers van mijn illusieshows weten niet goed wat een illusionist is. Laat ik beginnen met uit te leggen wat een illusionist is. Illusionisme is een onderdeel uit de goochelkunst. Simpel gezegd kan je de goochelkunst opsplitsen in verschillende onderdelen.

Tafel goochelen:

Dit zijn goochelaars die van heel dichtbij (close-up) goocheltrucs laten zien. Meestal lopen ze langs tafels in bijvoorbeeld restaurants of op feesten.

Manipulatie:

De goochelaar voert zijn optreden uit op een podium. Uit het niets laat hij kaarten, balletjes, munten in zijn handen verschijnen of verdwijnen. Voor deze vorm van goochelen moet je vingervlug zijn.

Mentalisme:

Dit is een vorm waar de goochelaar vaak zegt dat hij boven natuurlijke krachten heeft, zoals het doen van voorspellingen, gedachte leest enz.

Straat goochelen:

De goochelaar doet zijn kunsten vertonen op straat. Hij is vaak erg goed om publiek te verzamelen. Toevallige voorbijgangers blijven dan staan om naar de goocheltrucs te kijken.

Goochelen voor kinderen:

Deze goochelaars verzorgen dus optredens voor kinderen . De shows die hij maakt en uitvoert is vaak gemaakt voor kinderen tot 12 jaar.

Komisch goochelen:

In deze vorm combineren de goochelaars de goocheltrucs met comedy en tot slot….

Illusionisme:

Dit is het onderdeel dat ik beoefen. Een illusionist doet alles in het groot. Dus in plaats van kaarten laten verdwijnen of trucs met balletjes. Doet een illusionist alles in het groot. Bijvoorbeeld het laten verdwijnen van een auto of een knappe assistente doorzagen. Dus vaak grote en gevaarlijke acts. De illusionist heeft veel grote kisten en attributen. Zijn team bestaat ook vaak uit meerdere mensen die hem bij de acts helpen en assisteren.

 

Waarom noemen heel veel goochelaars zich zelf dan illusionist?

Dit komt omdat het woord goochelaar door veel collega`s uit het vak en daar buiten vaak stoffig gevonden wordt. Ze vinden goochelen of goochelaar ouderwets klinken. Daarom zochten veel collega`s naar een ander woord. Sommige gebruiken nu het woord magician. Dit is eigenlijk gewoon goochelaar vertaald in het Engels. Maar de meest zeggen nu ook illusionist. Dit is gekomen door dat o.a. televisie goochelaar Victor Mids zichzelf illusionist noemt. Maar hij is eigenlijk gewoon een goochelaar of mentalist die een enkele keer een illusie doet. Door dat heel veel collega goochelaars dit ook zijn gaan doen, is het voor het grote publiek eigenlijk dus niet meer duidelijk. Die denken dus dat iedere illusionist een goochelaar is en de zelfde soort goocheltrucs doen.

Echte illusionisten, die alleen maar grote en gevaarlijke acts vertonen zijn er niet veel. Dus zoekt u een illusionist? Bekijk dan voor het boeken of inhuren eerst een video van de act, zodat u zeker weet dat u een illusionist krijgt en het optreden geen teleurstelling wordt.

 

Bent u opzoek naar een echte top illusionist? Mijn management helpt u graag met het liefs een persoonlijk gesprek om te kijken wat u zoekt en of uw wensen door mij kunnen worden verzorgd.

Deel deze pagina