Zieke kinderen leren goochelen Vlog#66

Goochelen met het dapper dagboek Behind the Magic Vlog#66

Ik krijg vaak de vraag of ik wil optreden voor het goede doel. Enkele jaren geleden kwam ik in aanraking met Stichting Dapper Kind. Deze mooie organisatie zet zich in voor alle langdurig zieke kinderen. Ze krijgen een dapper dagboek omdat kinderen altijd dapper zijn. Bij behandelingen of onderzoeken krijgen ze stikkers die ze in het boek kunnen plakken. Ook hun ervaringen kunnen ze opschrijven. Heb ik een goede of slechte dag? Op deze manier leren ze omgaan met de ziekte, situatie en wordt het een naslagwerk. Het dapper dagboek ik ook bijzonder voor de ouders, die zien wat er in de kinderen omgaat. Een prachtig en waardevol initiatief.

Wat kan ik doen voor deze kinderen?

Dat vroeg ik me af en kwam meteen bij mijn eigen talent. Ik kan goochelen, dus hoe mooi zou het zijn dat ik met mijn goochellijn Secrets by Winfried hier iets mee zou kunnen doen. Ik ontwikkelde enkele bladzijde die de kinderen krijgen en in het dapper dagboek gedaan kunnen worden. Hier leer ik kinderen goocheltrucs. Als hun ouders later in bijvoorbeeld het ziekenhuis op bezoek komen kunnen ze die goocheltrucs laten zien. Zo zijn ze niet altijd dat zieke kind. Veel mooie reacties gekregen en dus vond ik het hoog tijd om in Behind the Magic daar aandacht aan te besteden. Maar ik wilde graag een gesprek met een ervaringsdeskundige. Daarom sprak ik met kinderverpleegkundige Lindy die niet in een ziekenhuis werkt maar voor een thuiszorgorganisatie. Over haar ervaringen met het dapper dagboek.

Het is bijna kerst dus als u een donatie wil doen aan deze bijzondere stichting kan dat natuurlijk ook. Doe hier een donatie!

Kijk snel naar de laatste aflevering van 2019, Behind the Magic aflevering 66

Deel deze pagina